Sis associacions de Vallcarca i el grup d’estudis es federen…

L’Ajuntament té avançat el projecte de construir un bloc d’habitatge públic a la carretera de Sant Cugat en un espai verd qualificat d’equipament, i el canvi de lloc dels jardins Comas i Llaberia pel parc Anna Piferrer per construir al primer lloc l’institut Vallcarca el que ha acabat de donar vigor als moviments preconstitutius de la plataforma que es van produir al març (vegeu núm. 746).

Vallcarca es prepara per un mandat de concrecions en el nucli històric i de debat clau en el futur de la Rambla Verda o Eix Verd, i els principals protagonistes han començat a agafar posicions: d’una banda, els grups més afins als moviments socials van formar aquesta tardor la nova Federació d’Entitats Amigues de Can Carol i Consolat (FEACCC), amb l’Observatori de Vallcarca, el Grup d’Estudis Coll-Vallcarca, l’Associació de Veïns Som Barri, l’Associació ECOS-Antic Forn i l’Associació de Festes Alternatives de Vallcarca (vegeu núm. 772), i ara, de l’altra banda, es constitueix la Federació d’Associacions Veïnals Vallcarca-El Coll-Penitents, amb l’AV Gràcia Nord-Vallcarca, l’AV ProVallcarca, l’AV Passeig Turull, l’AV Coll-Vallcarca, Grup d’Estudis Coll-Vallcarca i les noves AV Vallcarca-Penitents i AV Vallcarca-Baró de la Barre.

En nom de la nova federació, dirigents veïnals històrics com Irene Güell (Gràcia Nord-Vallcarca) i Francesc Ruestes (ProVallcarca) han explicat que la iniciativa és una resposta al Districte i als moviments perquè “no es doni per fet que el que volen no ho volem tots els veïns de Vallcarca”. “Si hi ha qui reivindica l’habitatge social, nosaltres reivindiquem també el verd social”, apunta Ruestes.

La nova federació ha establert com a prioritats d’urgència la negociació pels jardins de Penitents, la Rambla Verda “irrenunciable des de Ballester fins a Agramunt” i la batalla per la gestió dels quatre equipaments actuals i futurs del barri. “Creuen que estan morts però això no és així”, ha apuntat Güell.